Prednášajúci a lektori

Mirek Biňas

Mirek Biňas

Odborný asistent na Katedre počítačov a informatiky, TUKE, kde učí “detiská” programovať najmä v jazyku C. Stále dúfa, že keď vyrastie, bude z neho Linuxák. Alebo Batman.

Matúš Čopík

Matúš Čopík

Programátor, backend web developer, hardvérový nadšenec. Mám rád SW a HW výzvy, bicykel aj foťák.

Angelika Haneszová

Angelika Haneszová

Som učiteľka informatiky na ZŠ a pracujem aj na Ústave informatiky UPJŠ v rámci projektu IT Akadémia. Lego robotike sa venujem už dlhé roky, vediem krúžky robotiky a som mentorka tímu Talentum. Verím tomu, že učiť sa dá aj hravo a zábavne, deťom máme umožniť tvoriť niečo originálne. Cieľom vzdelávania nie je naučiť sa fakty, ale stimulovať myseľ k rozmýšlaniu.

Martin Homoľa

Martin Homoľa

Aplikačný vývojár. Venujem sa vývoju a dodávaniu serverových aplikácií bežiacich v cloudovom prostredí v oblasti internetu vecí. Vo voľnom čase pracujem s jednodoskovými počítačmi.

Jiří Hrbáček

Jiří Hrbáček

Doc. Ing. Jiří Hrbáček vystudoval Českou vysokou školu elektrotechnickou, Katedru technické kybernetiky se zaměřením na techniku ​​měření v roce 1982. V roce 2001 absolvoval program celoživotního učení - učitel v oboru speciální pedagogiky integrační zařízení a školy, včetně základních a středních škol. V roce 2003 získal doktorát a v roce 2012 byl jmenován docentem. Od roku 2012 pracuje jako docent na katedře technické výchovy a informatiky. Na fakultě vyučuje elektroniku, digitální technologii, elektronické systémy, konstrukci robotů a programování. Je garantem technického a informačního vzdělávání se zaměřením na vzdělávání.

Jeho oblast zájmu po celý svůj život je vývoj systémů řízených mikrokontroléry. Digitální technologie, robotika a výuka dětí v této oblasti. Systematicky je výuka budování a programování robotů a robotických systémů pro žáky základních a středních škol věnována více než 10 let.

Jozef Klus

Jozef Klus

Učiteľ odborných predmetov na Spojenej škole Nižná. Zaoberám sa automatizáciou, programovaním PLC a mikropočítačov (Arduino, PICAXE), postavil som pár CNC strojov.

Marek Kraus

Marek Kraus

Štvrták na strednej odbornej škole informačných technológií v B.B. . Programátor a hardvérista, člen PINE64 komunity.

Marek Láni

Marek Láni

Marek pracuje v spoločnosti Microsoft ako softvérový inžinier venujúci sa zákazníckym projektom postaveným nad Microsoft technológiami. Jeho zameraním je Azure cloud a s ním úzko prepojené témy ako webový vývoj, IoT, Big Data, Artificial Intelligence, Micro Services, Chat Bots…

Tomáš Lörinc

Tomáš Lörinc

Má pracovné skúsensoti z rôznych oblasti priemyslu, je certifikovaným špecialistom IPC-610 a členom Google Developers Group. V súčasnosti pracuje pre FPT Software ako programátor špecialista, no jeho vášňou je úzke prepojenie HW a SW technológii s dôrazom na rapid prototyping, IoT a Industry 4.0

Stanislav Mihal

Stanislav Mihal

Ladislav Mikulszký

Ladislav Mikulszký

Aktuálne SW developer, ktorý sa sa dlhé roky venuje HW vývoju a rád automatizuje svoju domácnosť…

Peter Mišenko

Peter Mišenko

Snažím sa robiť veci čo svietia, blikajú, pípaju alebo rozprávajú. Plošný spoj nemusí byť len nudný obdĺžnik môže byť robot, auto, mobil, elektromotor alebo vesmírna loď ;)

Marek Petrinec

Marek Petrinec

Mladý hejter (aj keď už skôr hejter ako mladý), vyštudoval Elektroniku na TuKe, baví sa vývojom HW a v mikroprocesoroch preferuje ST Microelectronics.

Marek Smoleň

Marek Smoleň

Študent 2. ročníka informatiky.. Nadšenec pre nové technológie. Rád pracujem s ľuďmi.

Vladimír Záhradník

Vladimír Záhradník

Aj keď som vyštudoval Telekomunikácie na TUKE, vďaka mojej zvedavosti som skončil ako vývojár. Posledných pár rokov som vyvíjal hlavne aplikácie pre Android. Som veľký priaznivec open source a zdieľania informácií, aj preto sa chystám na Namakaný deň. V súčasnosti vyvíjam produkty postavené na Arduine, Raspberry Pi a Androide.’

Róbert Juraj Zima

Róbert Juraj Zima

Hardvérista, ktorého unudil softvér. Vo voľnom čase sa venuje návrhu viacvrstvových HDI PCB implementujúcich moderné SoC, FPGA, RAM a vysokorýchlostné komunikačné rozhrania. Na otázku: “Vieš mi urobiť audio zosilňovač?” odpovedá zásadne nie.

Zuzana Tkáčová

Zuzana Tkáčová

Učiteľka informatiky, t.č. pôsobí na Ústave informatiky PF UPJŠ, kde pripravuje a vedie kurzy physical computingu pre učiteľov ZŠ a SŠ … a ťahá baby do IT ;)

Namakaný deň 2019 podporili tieto namakané spoločnosti a má týchto namakaných partnerov:

Namakaný deň 2019 má týchto namakaných mediálnych partnerov: